Activiteit

Concert in kerstsfeer: WesterHarmonie én het Amsterdams Kerstkoor - 15 december 2019

zondag 15 december 2019 , 15:00 - 17:00 uur

In hartje Amsterdam verzorgen de WesterHarmonie (uit Slotervaart) én het Amsterdams Kerstkoor op zondagmiddag 15 december 2019 een prachtig en sfeervol kerstconcert.


Programma

Het Amsterdams Kerstkoor zingt prachtige Spaanse, Franse, Italiaanse, Engelse en  Nederlandse kerstliedjes, sommige al uit de 16e eeuw. De WesterHarmonie brengt naast bekende kerstliedjes de volgende muziek ten gehore:

  • Orphée aux enfers – Jacques Offenbach
  • L’Arlésienne deel 1 – G. Bizet
  • Sleigh ride –  Leroy Anderson
  • Christmas rhapsody – Newell H. Long
  • Jingle bells (in concert) – Frede Gines
  • Wonderfull Christmas time – Koos Mark

En natuurlijk is er samenzang!Bij de koffie/thee in de pauze kun je genieten van zelfgebakken taarten en andere heerlijkheden.


WesterHarmonie

De WesterHarmonie bestaat uit ca. 25 hout- en koperblazers en percussionisten onder leiding van Rob van der Sterren. Ten tenminste één eigenschap delen zij: plezier in het spelen, maar met een serieuze ondertoon. Als symfonisch blaasorkest verzorgt het amateurorkest verrassende voorstellingen op verschillende locaties. 


Het Amsterdams Kerstkoor (AKK)

Het koor bestaat uit ca. 25 ervaren koorleden die schitterend 4-stemmig zingen onder leiding van Marja Oldenhave. Met haar jarenlange ervaring, professionele aanpak en aanstekelijk enthousiasme zorgt zij er voor dat het Amsterdams Kerstkoor elk najaar bijeenkomt om het kerstrepertoire in te studeren. 
De Dokzaal Deze voormalige kerkzaal, gebouwd in 1872, deed later onder andere dienst als drukkerij en als gymzaal van een technische school. In 2010 is de zaal volledig gerenoveerd en zoveel mogelijk in oude staat hersteld.

Tijd / locatie / kosten\
Zondagmiddag 15 december 2019  - 15.00 tot  ca. 17.00 uur
DOKzaal, Plantage Doklaan 8, 1018 CM Amsterdam.
Entreeprijs (inclusief koffie/thee) is €10, kinderen t/m 11 jaar €5.
Kaarten voorafgaand aan het concert in de kerk verkrijgbaar en via voorverkoop: stuur een mail naar penningmeester@westerharmonie.nl.

Voor informatie en het programma, zie www.westerharmonie.nl/kerstconcert-2019/ 

Locatie
DOKzaal, Plantage Doklaan 8, 1018 CM Amsterdam.
Deze voormalige kerkzaal, gebouwd in 1872, deed later onder andere dienst als drukkerij en als gymzaal van een technische school. In 2010 is de zaal volledig gerenoveerd en zoveel mogelijk in oude staat hersteld.
Kosten toelichting
Entreeprijs (inclusief koffie/thee) is €10, kinderen t/m 11 jaar €5.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
bijzonderheden
Zie voor details en actualiteit: www.westerharmonie.nl/kerstconcert-2019/
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
100
Deel dit: